Nieuws

Dit is de website van het Food Film Festival 2012. De website van de 2013 versie vindt je hier: http://www.foodfilmfestival.nl
<b>FFF</b> presenteert: voedsel van ver

FFF presenteert: voedsel van ver

Net als vorig jaar besteedt het Food Film Festival weer extra aandacht aan 'Voedsel van Ver'. Want meer dan ooit is het voedselvraagstuk een wereldvraagstuk. Daarom tijdens het festival films met verhalen uit Brazilië, Afrika en Azië en aandacht voor dit thema binnen de verschillende (gratis) events.

De levensomstandigheden van boeren, mensen achter de lopende band of de macht van grote voedselproducerende bedrijven zijn allemaal interessant te onderzoeken en om stil bij te staan. Daarom heeft het Food Film Festival ook dit jaar weer bijzondere, kritische en mooie documentaires uitgezocht die laten zien dat de wereld niet stopt bij het tuinhek. Maar ook binnen de verschillende (gratis) events zal er ruim aandacht zijn voor de verhouding tussen Noord en Zuid.

Redenen genoeg dus om tijdens het festival weer stil te staan bij het thema 'Voedsel van Ver'. Voor dit deel van haar programma is Food Film Festival 2012 trots om samen te werken met Oxfam Novib. Deze internationale organisatie zet zich in om de armoede op de wereld te bestrijden. In 2011 werd het startsein gegeven aan de grootste campagne tot nu toe: GROW. Deze campagne maakt zich hard voor voldoende voedsel voor iedereen op de wereld.

Samen met Oxfam Novib zullen er op het Food Film Festival nog meer activiteiten worden georganiseerd rondom het thema 'Voedsel van Ver'. Houd de site in de gaten voor meer informatie. Op 6 februari wordt het volledige programma bekend gemaakt.


Ga terug naar nieuws overzicht


Deel dit nieuws!
blog comments powered by Disqus