Nieuws

Dit is de website van het Food Film Festival 2012. De website van de 2013 versie vindt je hier: http://www.foodfilmfestival.nl
Studio/K

Studio/K

De tweede editie van het Food Film Festival vindt ook dit jaar weer plaats in Studio/K in Amsterdam-Oost. Het is de perfecte plek voor een festival, met twee bioscoopzalen, een theaterzaal, een groot plein voor de deur en vooral ook: een flink restaurant. En het is er gezellig. Ook niet onbelangrijk.

Studio/K is onderdeel van stichting Kriterion. Deze bijzondere organisatie werd vlak na de oorlog opgericht door een groepje studenten dat tijdens de oorlog betrokken was geweest bij het verzet en daarom het studeren tijdelijk had moeten opgeven. Na de oorlog wilden ze dit graag weer oppakken, maar daar was geld en onafhankelijkheid voor nodig - want de ervaringen in de oorlog hadden de studenten snel volwassen gemaakt. Het was lastig om gewoon weer bij pa en ma op zolder te gaan wonen na met gevaar voor eigen leven joodse kinderen uit de handen van de bezetter te hebben gered.

De Stichting Onderlinge Studenten Steun (S.O.S.S.) werd daarom opgericht met het doel studenten aan de Amsterdamse universiteiten in staat te stellen zelf de kosten van hun studie te verdienen. In eerste instantie konden ze dit doen in de nog altijd bestaande bioscoop Kriterion. Later kwam daar een benzinepomp en een oppascentrale bij, en recentelijk ook eetcafé 'Skek op de Amsterdamse Zeedijk en dus Studio/K. En sinds afgelopen zomer is er zelfs een dependance in Sarajevo. Bij al deze onderdelen stelt stichting Kriterion studenten in staat om tijdens hun studententijd ervaring op te doen met het runnen van een culturele onderneming. De leiding is volledig in handen van studenten, van directie tot kaartverkoop. Lees hier meer over deze bijzondere organisatie.


Ga terug naar nieuws overzicht


Deel dit nieuws!
blog comments powered by Disqus