Nieuws

Dit is de website van het Food Film Festival 2012. De website van de 2013 versie vindt je hier: http://www.foodfilmfestival.nl
Alles Moe(s)t op!

Alles Moe(s)t op!

Afgelopen weekend hebben we met ruim 80 man heerlijk staan Schnippelen in het Designhuis in Eindhoven. Met zijn allen hebben we drie heerlijke soepen gemaakt en er werd zelfs een klein beetje gedanst! Een geslaagde afsluiting van ons uitstapje naar Eindhoven.

We begonnen de dag met de film Taste the Waste. Een film die tijdens het Food Film Festival 2011 heel veel indruk maakte. Daarom was het extra leuk om deze film nog een keer te mogen vertonen. Opnieuw maakte deze film verbazing los bij de gasten. Hoeveel gooien we wel niet weg met zijn allen!


Na de film was het tijd om aan het werk te gaan. Het FFF team was bij verschillende producenten langs geweest om groenten op te halen die zij zelf niet meer konden verkopen of gebruiken. Met deze resten zijn we aan de slag gegaan. Op elke tafel lagen de ingrediĆ«nten voor één soep. Denk aan een aardappel-knolselderij soep, goed gevulde groentensoep en een pompoen-wortelsoep. Voor we het wisten werden er snijplanken en keukenmesjes uit de tassen gehaald en stond iedereen gezellig te schnippelen. 

Zo nu en dan werd het harde werken even onderbroken voor een momentje van inspiratie. De voedselstrijders klommen op de zeepkist, of op de trap in dit geval, en vertelde op welke manier zij voedselverspilling tegen gaan. Lotte van der Spek van Too good to Waste redde 1500 kilo snoeptomaatjes van de afvalbak door er gazpacho van te maken. Noesjka Klomberg gaat als een ware voedseljutter het land op om overblijfselen van de oogst te rapen en Krispijn van der Dries liet met power to the pieper zien hoe hij zijn prachtige aardappelen toch bij de consument kreeg. Stuk voor stuk mooie initiatieven in de strijd tegen voedselverspilling.

Niet veel later konden we genieten van een kop heerlijke warme soep en brood met kaas. Deze kaas hadden we opgehaald bij de Genneperhoeve in Eindhoven. Deze biologische ecologische kaas was afgekeurd omdat er te veel lucht in zat, en werd daarom niet meer verkocht. Met de smaak was echter niks mis, en wij hebben genoten van deze afgekeurde kaas.
Na de soep was het tijd voor het toetje: gekarameliseerde appeltjes met slagroom!

Dit alles deden we onder het genot van de heerlijke plaatjes van Radio Barkas. Het was nog even spannend of de Barkas wel het Designhuis in kon, maar na wat passen en meten stond hij toch maar mooi in de hal en er werd zelfs een heel klein beetje gedanst.

Al met al waren de drie dagen in het Designhuis in Eindhoven een groot succes! De tentoonstelling De Etende Mens is verlengd en dus nog tot en met 6 januari 2013 te zien. Een absolute aanrader!

Kijk voor meer foto's van de Alles moet op! dag op onze facebookpagina.
Foto: ©Floor Fortunati


Ga terug naar nieuws overzicht


Deel dit nieuws!
blog comments powered by Disqus