Nieuws

Dit is de website van het Food Film Festival 2012. De website van de 2013 versie vindt je hier: http://www.foodfilmfestival.nl
Feestelijke afsluiting in Eindhoven met <b>Schnippeldisko</b>

Feestelijke afsluiting in Eindhoven met Schnippeldisko

Op 29 september organiseert het Food Film Festival alweer haar laatste activiteitendag in het Designhuis in Eindhoven. Deze keer richten we ons volledig op waste. Een ode aan de kromme komkommer en verloren oogst. We sluiten de zomer af met een feestelijk oogstdiner.

Proef hoe lekker de buitenbeentjes van onze voedselketen zijn en laat je inspireren door innovatieve idee├źn. Zie hier het hele programma voor 29 september:Film // Taste the waste // 16:00 // Gratis // Engels ondertiteld
De film Taste the waste raakt een gevoelige snaar. Het verspillen van eten is niet alleen het weggooien van voedsel, ook bergen energie die gestoken zijn in het groeien, verwerken en vervoeren van het voedsel worden op deze manier verspild. Van boer tot bord gaat er 40% van het voedsel verloren. Schokkende cijfers. De film toont hoe en waarom er zoveel eten wordt weggegooid en wat wij als burgers en consumenten er aan kunnen veranderen.

Talk // Voedselstrijders // 17:15-20:30//Op de zeepkist! 
Dat het tijd is voor verandering, vinden ook onze voedselstrijders! Zij zullen tijdens deze avond opstaan en vertellen wat zij doen om ons voedselsysteem te veranderen. Verschillende achtergronden, maar hetzelfde doel.  Ze vatten de problemen bij de hoorns en brengen innovatieve initiatieven.

Food// Schnippeldisko // 17:50-20:30 // UITVERKOCHT
Een beetje afgekeken van onze YFM vrienden uit Berlijn, brengt het Food Film Festival de Schnippeldisko naar Nederland. Te grote, te kleine, te dikke of te lelijke groenten, allemaal zijn ze welkom! Tijdens het Alles moet op! diner maken we er een groot feest van en bereiden we een heerlijke soep van de buitenbeentjes! Neem je keukenmesje en snijplank mee en kom met ons mee hakken en snijden, want je moet er wel zelf wat voor doen.  

Music//Radio Barkas//18:00
Bij een Schnippeldisko hoort natuurlijk muziek. Radio Barkas draait vanuit een echte oude DDR Barkas fijne vintage achtergrondmuziek. Krakende LP’s met hits uit de jaren vijftig en zestig en oude ska & surf! Knipperende koplampen, een kuchende rookmachine en twee goed geklede mannen in een raar autootje. Need we say more?!

De Etende Mens 
Dit Food Film Festival programma is onderdeel van de tentoonstelling De Etende Mens – tentoonstelling over design en voedsel. Premsela, Nederlands instituut voor Design en Mode organiseert de tentoonstelling in het Designhuis die zichtbaar maakt welke ontwerpoplossingen vormgevers kunnen aandragen voor de noodzakelijke veranderingen in onze voedselketen. Food designer Marije Vogelzang cureerde de tentoonstelling. Kijk voor meer informatie op www.designhuis.nl. De tentoonstelling is nog tot 6 januari 2013 te zien!

Deze dag wordt mede mogelijk gemaakt door: Vlaamsch Broodhuys, IKI bier en GRO.

De Etende Mens: t/m 6 januari 2013
Tentoonstelling open: dinsdag – zondag 11.00 – 18.00 uur
Entree: €5, studenten €3, kinderen t/m 14 jaar gratis. 
Wegens groot succes is het diner al uitverkocht, maar de film is op vertoon van entreebewijs gratis te bezoeken. 
Designhuis, Stadhuisplein 3, 5611 EM Eindhoven

Meld je hier aan via facebook en blijf op de hoogte van nieuws over dit evenement!


Ga terug naar nieuws overzicht


Deel dit nieuws!
blog comments powered by Disqus