Nieuws

Dit is de website van het Food Film Festival 2012. De website van de 2013 versie vindt je hier: http://www.foodfilmfestival.nl
Bitterballen, Bloemen en Wereldburgers

Bitterballen, Bloemen en Wereldburgers

Afgelopen zaterdag was het één groot snackfestijn in het Designhuis in Eindhoven. Met de Aardappeleters, de wereldburger, de bitterbaldivisie en bloemen van de flowerbar hebben we gezien hoe lekker snacken kan zijn!

Vanaf 15:00uur druppelde de mensen langzaam binnen in het Designhuis. Beneden in de hal onderwierpen Renske, Karlijn en Andreia, de makers van het boek Watertanden, de bezoekers al aan een hoop vragen. Door stickers te plakken op een moodboard werd de snackpersoonlijkheid van onze bezoekers onderzocht! Liever zoet of hartig, zelfgemaakt of toch maar een lekkere vette hap van de snackbar? Zo bleek slechts één bezoeker anti-knoflook te zijn, terwijl de rest JA zei tegen deze machtige stinkerd. 
Hierna nog even een rondje langs de tentoonstelling De Etende Mens, die overigens nog tot en met 6 januari te zien is, en daarna lekker naar de film.

Deze keer stond De Aardappelters op het programma. Deze film schetst het prachtige portret van familiebedrijf Nico's Snackbar. Nico's zonen, kleinkinderen en andere familieleden komen aan het woord. Een van de pareltjes van het Food Film Festival in Maart, vooral de Q+A  met de gebroeders Gillisse was een van de hoogtepunten van het festival. Maar ook deze keer in Eindhoven weer een succes. Als kers op de taart kondigde Frans van Rooij ook nog aan dat Nederland in navolging van het frietmuseum in Gent een eigen frietmuseum zal krijgen. Van Rooij vind het tijd worden om de ganse frietgeschiedenis te delen met het hele land.

Na de film was het tijd om te watertanden. Renske, Karlijn en Andreia namen ons mee in de wondere wereld van het snacken. Wat is nou eigenlijk een snack? Volgens Karlijn, Renske en Andreia is een snack iets dat je het liefste alleen eet. Die snelle jelle die je écht even nu moet eten, of die kroket uit de muur op het station, vlak voordat je de trein in stapt. Ook behoeft een snack NOOIT een saté-prikker. Zodra er saté-prikkers aan te pas komen weet je dat je op een moeilijke borrel bent, waar je sociaal verplichte gesprekken voert omdat je moet 'netwerken'. Kortom snacks zijn er voor elk moment op de dag en om even snel tussendoor te eten. Dit wil echter niet zeggen dat ze niet heel erg lekker, voedzaam, duurzaam en gezond kunnen zijn.

Dit bewijst ook team wereldburger: Eefje, Ellen en Sjaak. Zij lieten ons proeven dat een duurzame en eerlijke burger heerlijk is!

Ook de mannen van de Flowerbar lieten zien hoe mooi snacks kunnen zijn! Viooltjes, Stevia, dahlia's, goudsbloemen, oesterblad en zelfs een kleine distel WE ATE NATURE IN A CONE & LOVED IT! 

Dan was er ook nog de bitterbaldivisie. Hoe gecompliceerd kan een bitterbal zijn? Dit zal je nog verbazen! Volgens de mannen van Het Nederlands Instituut Vleessnacks dient een bitterbal eerst goed gekeurd te worden voor hij in het vet beland. Tijdens VETLKKR lieten Mander en Josef zien hoe hun installatie werkt en wat het idee er achter is. Want wie houd er niet van een bitterbal? En hij wordt zo mogelijk nog lekkerder onder het genot van een iki biertje!

Kortom, een te gekke dag met heel veel lekkere snacks!

 Snackpersoonlijkheid? Flowerbar WereldburgerBitterballen met een Iki biertje Pop-up shop Ik ben knoflooktolerant!?

Deze Food Film Festival dag werd mede mogelijk gemaakt door Premsela (Nederlands Instituut voor Design en Mode)Vlaamsch Broodhuys, Van Dobben, Our Common Food en Iki bier.Ga terug naar nieuws overzicht


Deel dit nieuws!
blog comments powered by Disqus