Nieuws

Dit is de website van het Food Film Festival 2012. De website van de 2013 versie vindt je hier: http://www.foodfilmfestival.nl
<b>VETLKKR</b> in Eindhoven

VETLKKR in Eindhoven

Het is weer zo ver! Het Food Film Festival organiseert alweer de tweede activiteitendag in het Designhuis in Eindhoven. Met het thema VETLKKR duikt het FFF op 25 augustus in de wereld van de snacks.
 

Fastfood is zo veel meer dan een patatje oorlog of een frikadel speciaal. Snacks zijn cultuur! Het programma belooft dan ook veel goeds. Vanaf 16:00 begint de film en daarna kunnen er bijzondere en lekkere snacks geproefd worden.


Film // De Aardappeleters // 16:00 // Gratis

De Aardappeleters is een portret van een familie, een Haagse wijk, het Nederland van de jaren ’50 en ‘60 en de geboorte van één van de meest karakteristieke gerechten uit de Nederlandse eetcultuur: een patatje met.
De gebroeders Gillise van Nico’s snackbar verheffen patatbakken tot de hoogste kunst!

Foto: Reinier van Brummelen

Talk // Watertanden //17:00// Gratis

Drie jaar lang deden Andreia Costa, Renske de Greef en Karlijn Souren onderzoek naar de sociale kant van eten. Het resultaat is te zien in hun geweldige boek Watertanden. Speciaal voor VETLKKR geven ze alvast een klein voorproefje. De drie verkennen de intrigerende wereld van de snacks. Een gesprek over ‘lekker vies’, dronken snackbar theorieën en dwingende nachthonger.
Voor meer informatie over het boek: http://www.projectwatertanden.nl

foto:Merlijn Doomernik
Tijd om zelf te snacken!Na de film is het natuurlijk tijd om zelf te proeven. Uiteenlopende en bijzondere snackconcepten laten zien dat snacken zoveel meer is dan een patatje of frikadel. Laat je overtuigen door de mannen van de bitterbal divisie en proef bijvoorbeeld hoe een colablad smaakt.

De Bitterbal Divisie// 17:00// Gratis

Met hun fantastische installatie eert de bitterbal divisie de koning onder de Nederlandse snacks: De bitterbal. En niemand kan er zo hartstochtelijk over vertellen als zij. ‘Zelden hebben wij zo een snack gezien als de bitterbal’. Het minst gewilde onderdeel van koe, kalf of paard verheven tot delicatesse. De bitterbal kent zijn weerga niet en is als enige snack niet ordinair te noemen. Laat het vet maar gloeien en de gesprekken vloeien! http://vimeo.com/43106862

foto: Peter Cox

Flowerbar// 17:00// Gratis

Ooit wel eens in je tuin gezeten en gedacht: ‘Hoe zouden die vergeet-me-nietjes nou eigenlijk smaken?’ Dit is de kans om het eens te proberen! Jasper Udink ten Cate brengt ons snacks uit de natuur. Hij neemt niet alleen vergeet-me-nietjes mee, maar ook Oost-Indische kers, varens, colablad, citroenhennep, afrikaantjes, berkensap en honingraat worden in de strijd gegooid. Snacks met prachtige geuren en kleuren, een feest voor de zintuigen! http://www.flowerbar.nl

De Etende MensDit Food Film Festival programma is onderdeel van de tentoonstelling De Etende Mens – tentoonstelling over design en voedsel. Premsela, Nederlands instituut voor Design en Mode organiseert de tentoonstelling in het Designhuis die zichtbaar maakt welke ontwerpoplossingen vormgevers kunnen aandragen voor de noodzakelijke veranderingen in onze voedselketen. Food designer Marije Vogelzang cureerde de tentoonstelling. Kijk voor meer informatie op www.designhuis.nl

Op 29 september organiseert het Food Film Festival opnieuw een activiteitendag in samenwerking met Premsela, met het thema Alles moet op!

De Etende Mens, t/m 6 januari 2013Tentoonstelling open: dinsdag – zondag 11.00 – 18.00 uurEntree: €5, studenten €3, kinderen t/m 14 jaar gratis. Aan de activiteiten zijn geen extra kosten verbonden.Designhuis, Stadhuisplein 3, 5611 EM Eindhoven


Ga terug naar nieuws overzicht


Deel dit nieuws!




blog comments powered by Disqus