Nieuws

Dit is de website van het Food Film Festival 2012. De website van de 2013 versie vindt je hier: http://www.foodfilmfestival.nl
Blog: <b>EET</b>.ONTWERP

Blog: EET.ONTWERP

Bijna 3 jaar geleden liep ik met een big in mijn armen door het designhuis. Ontsnapt uit zijn houtje touwtje stal en onderdeel van de tentoonstelling Boer zoekt stijl. Nu 3 jaar later, ben ik terug in het designhuis, zonder varken maar met het Food Film Festival!

Door Fleur Derogee

Voor liefhebbers van het Food Film Festival is Eindhoven deze zomer the place to be. Gedurende de tentoonstelling De Etende Mens in het designhuis, organiseren we drie bijzondere events. Aanstaande zaterdag trappen we af met Food Design, een fascinerend aspect van de relatie tussen mens en zijn voedsel. 
Toen ik in 2007 afstudeerde met een scriptie over eten in de kunst, kwam hierin ook het werk van Marije Vogelzang aan bod. Zij noemt zichzelf geen Food Designer maar eet ontwerper. Misschien wat verwarrend, want wat is het verschil? Een lastig onderscheid. Hier een poging: food designers buigen zich over het algemeen over o.a vorm, smaak, geur, textuur, kleur en geluid (jawel) van ons eten. De kern van hun werk is veelal het bedenken en verbeteren van een product. Voor Marije Vogelzang gaat het in het bijzonder om de ervaring van het eten, zij ontwerpt voor de innerlijke mens. Haar prikkelende ontwerpen gaan over wat voedsel met je doet. Het wordt onderdeel van jou en is daarmee de drager van een emotie, gevoel, herinnering. De totaalervaring waarbij de  zintuigen en sociale context centraal staat en niet een kortstondige satisfaction. Daarbij heeft haar werk een gelaagdheid waar een gemiddelde lasagne u tegen zegt! 


Ga terug naar nieuws overzicht


Deel dit nieuws!
blog comments powered by Disqus