Nieuws

Dit is de website van het Food Film Festival 2012. De website van de 2013 versie vindt je hier: http://www.foodfilmfestival.nl
Docu by <b>Night</b> in Amsterdam

Docu by Night in Amsterdam

Hoe vaak krijg je nou de kans om een mooie documentaire in de openlucht te zien? Tijdens Docu by Night kan dit elke avond en op 19 juli is er een speciale FFF-editie met een film, live muziek en een heerlijke BBQ.

Voor Docu by Night heeft Pakhuis de Zwijger in samenwerking met IDFA een mooi programma samengesteld van unieke documentaires. Deze worden allemaal vertoond op het terras van Pakhuis de Zwijger. Op donderdag 19 juli is er een speciale Food Film Festival editie waarbij wij de film, het eten en de muziek verzorgen. Voor deze avond hebben wij gekozen voor de indrukwekkende documentaire Raising Resistance, van David Bernet & Bettina Borgfeld. Als je deze gemist hebt op het Food Film Festival is dit dé kans om deze documentaire nog te zien.

Film | Raising Resistance | 22:00 | Gratis
"Soja, is voor mij als een bom". Zo vertelt boer Geronimo uit Paraguay in de film Raising Resistance. Zijn boerengemeenschap komt steeds meer in het nauw door de oprukkende sojaplantages. De boeren komen echter in opstand en gaan verhaal halen bij de lokale autoriteiten en grote bazen van de sojaindustrie.
De grond in Paraguay is uitermate geschikt voor grootschalige teelt van soja. In enkele jaren tijd groeide het land dan ook tot een van de grootste soja exporteurs van de wereld. Dit gebeurde echter niet zonder slag of stoot. Want voor de grootschalige teelt van soja zijn velen hectaren grond nodig en liters pesticiden. De lokale boeren, beter bekend als campesinos, zijn hiervan de dupe.



In Raising Resistance laten Bettina Borgfeld en David Bernet zien hoe de campesinos in opstand komen tegen de grootschalige sojateelt in hun land. Aan het roer van de beweging staat de vriendelijke en slimme boer Geronimo. Samen bezetten ze een stuk sojaplantage, proberen ze het sproeien van pesticiden tegen te houden en zoeken ze de media op. 

Maar Raising Resistance laat geen eenzijdig verhaal zien over de grootschalige sojateelt in Paraguay. Ook grootgrondbezitters krijgen van de filmmakers ruimte om hun verhaal te doen. Dit alles geeft een prachtig beeld van de tegenstrijdige belangen, persoonlijke verhalen en bovenal uitzonderlijk mooi in beeld gebrachte veranderende landschappen van Paraguay.

Muziek & Barbecue | 19:00
Naast de film zorgen wij natuurlijk ook voor goed en lekker eten. Onder het genot van live muziek kun je vanaf 19:00 lekker op het terras genieten van een heerlijke barbecue voor €15,- per bord. Meld je hiervoor wel even aan via dit facebook-event. 

Tijdens het Food Film Festival in maart was filmmaker David Bernet ook aanwezig. Kijk hier het interview terug met hem en Louise Fresco tijdens FFF Live.

Pakhuis de Zwijger
Piet Heinkade 179
Amsterdam


Ga terug naar nieuws overzicht


Deel dit nieuws!




blog comments powered by Disqus