Nieuws

Dit is de website van het Food Film Festival 2012. De website van de 2013 versie vindt je hier: http://www.foodfilmfestival.nl
Blog: Een ode aan <b>design</b>

Blog: Een ode aan design

Als in september de tomaten rood kleuren en de oogstfeesten worden georganiseerd, kan ik altijd maar aan één ding denken: het is bijna oktober. En oktober betekent een bezoek aan de Dutch Design Week in Eindhoven! FFF-directrice Helen Kranstauber blogt over haar favoriete uitstapje van het jaar. 

De Dutch Design Week in Eindhoven, een must voor iedereen die geïnteresseerd is in design, duurzaamheid en...voedsel! Het hoogtepunt is zonder twijfel de Graduation Gallery. Het is altijd mijn eerste halte van een drukke en volle dag Eindhoven. Een nieuwe lichting jonge designers van de Dutch Design Academy exposeren hier hun afstudeerwerk. De imposante en uitgebreide expositie geeft je elk jaar weer een frisse kijk op de toekomst. Het is interessant om te zien hoe de studenten onze veranderende wereld gebruiken als inspiratiebron voor hun werk. De schaarste van grondstoffen, overconsumptie, verspilling, verdwijnende ambachten en de de industrialisatie van ons eten vormen het uitgangspunt van vele designs. Een Do It Yourself wijnbrouwsetopbergsystemen voor groente en fruitmobiele moestuinen voor de buurt en een verwerkingssysteem voor oude citrusschillen zijn een antwoord op deze vaak complexe vraagstukken. Design biedt ons nieuwe denkrichtingen en oplossingen, buiten de gebaande paden. 



Ga terug naar nieuws overzicht


Deel dit nieuws!




blog comments powered by Disqus