Nieuws

Dit is de website van het Food Film Festival 2012. De website van de 2013 versie vindt je hier: http://www.foodfilmfestival.nl
De keuken van <b>Johannes</b>

De keuken van Johannes

Al sind 1989 is Johannes van Dam culinair recensent van Het Parool en zijn wekelijkse proefwerk is even beroemd als berucht. Filmmaakster Bianca van Tan vond het dan ook tijd voor een documentaire over de man die goed proeven en kritisch eten in Nederland op de kaart heeft gezet. 

De Keuken van Johannes is een eetlustopwekkende documentaire over Nederlands' grootste culinaire betweter. Maar er is ook een grote rol weggelegd voor zijn lezers en fans. Mensen die op een of andere manier net zo bezeten zijn van lekker en goed eten als Johannes zelf.

Wij als Food Film Festival willen deze film heel graag volgend jaar vertonen, er is echter nog één obstakel te overwinnen. Deze film moet nog gemaakt worden. En daar is geld voor nodig. De Keuken van Johannes wordt helemaal geproduceerd met behulp van crowdfunding en dus zonder sponsoring van filmfondsen en omroepen. De film wordt door de maakster ook wel een WeMovie genoemd. Samen met de fans en lezers van Johannes en met iedereen die bij wil dragen aan het maken van deze mooie film over eten, wordt de film geproduceerd.

Benefietdiner
Op dit moment is er al 15% van het benodigde budget opgehaald, maar dit is dus nog lang niet genoeg. Daarom organiseren tien verschillende  restaurants in Amsterdam 18 juni aanstaande een benefietdiner voor de film. Zo kun je eten bij: A la Ferme, Beddington, Bordewijk, De Compagnon, Gebr. Hartering, Lastage, Restaurant As, Rijsel, Toscanini en Zuid-Zeeland. Onderstaand menu, bedacht door Johannes zelf, zal in elk van deze restaurants, met een eigen 'twist', geserveerd worden.

Menu
koud gerookte makreel — aspergesoep — lam à la poitevine
of
rode mul op z'n Livornees — rabarber en aardbeien met vanille ijs en madeleines

Kosten per couvert: € 100,-. Wijn is inbegrepen en een vegetarisch menu is ook mogelijk.

Altijd al jouw naam op de aftiteling van een film willen zien? Eet dan mee voor de film en reserveer een plek in een van deze restaurants. Mail naar diner@dekeukenvanjohannes.nl en geef je naam, het aantal personen en het restaurant van jouw keuze door en hoe laat je wilt dineren. Vergeet niet je telefoonnummer achter te laten. Je kunt uiteraard ook bij een van de restaurants zelf reserveren.

Bianca van Tan
Bianca van Tan is ook wel bekend van haar programma op AT5 Eten met Bianca. Toen ze voor dit programma bezig was met een serie over Johannes ontstond het idee voor een uitgebreide documentaire over dé culinaire recensent van Nederland. Op de website dekeukenvanjohannes.nl is meer informatie te vinden over de film.

Foto: Harry Meijer


Ga terug naar nieuws overzicht


Deel dit nieuws!




blog comments powered by Disqus