Nieuws

Dit is de website van het Food Film Festival 2012. De website van de 2013 versie vindt je hier: http://www.foodfilmfestival.nl
klik op de foto voor een vergroting

Yvette van Boven presenteert haar kookboek 'Home Made Winter'

"Dus je volgende boek wordt een Oosters kookboek?", grapt presentator Teun van de Keuken. "Ik zeg niks", antwoordt kookboekenschrijfster Yvette van Boven. "Ik kijk gewoon wat er op me afkomt dit jaar. Ik heb het zo druk gehad en ik ben moe: we zien het wel!"

"Word je het nou nooit zat al dat eten en recepten schrijven?" Yvette van Boven vertelt enthousiast dat ze er zo twintig tot dertig recepten per week uitknalt. "Ik ga nu wekelijks recepten schrijven voor Libelle: superleuk! Mijn kookboek Home Made is net uit in Duitsland en komt eraan in Frankrijk en de States. En nee, ik ben eten nooit zat. Oh trouwens ik heb pompoenbeignets voor jullie gemaakt en taart!" Prompt gaat een medewerker van de Java Bookshop rond met een plateau heerlijke luchtige beignets. "Warm zijn ze lekkerder, maar dit is ook wel oke."


Over haar enorme succes is Yvette heel nuchter "Ik pas in de trend, ik weet het verder ook niet. Zelf maken is in. Mensen pikken het niet meer dat er allemaal troep in hun eten zit." Volgens Teun, onder andere televisiemaker bij het programma Keuringsdienst van Waarde, is er echter meer aan de hand. Er vindt een verschuiving plaats: moleculair koken is uit en Ottolenghi is in. Mensen zijn veel bewuster bezig met wat ze eten. "Ik heb nog nooit uit een pakje gekookt, ik weet niet beter", legt Yvette uit. "Op mijn tiende kookte ik al thuis. Belde mijn moeder op dat ik vast het gehakt moest ontdooien en ballen moest draaien. Met mijn zus speelde ik restaurantje. Ik heb dit altijd gedaan. Dat dat een echt beroep kon worden had ik nooit bedacht. En het is zo eng joh! Het stond op mijn lijstje om een kookboek te schrijven, maar dat het zo'n succes zou worden had ik nooit verwacht."


Vandaag legde Yvette de laatste hand aan haar nieuwste boek Home Made Zomer dat in mei verschijnt. "Nu eerst maar wat meer met vrienden afspreken, ik vrees dat ik die een beetje verwaarloosd heb de afgelopen tijd."


Ga terug naar nieuws overzicht


Deel dit nieuws!
blog comments powered by Disqus