Nieuws

Dit is de website van het Food Film Festival 2012. De website van de 2013 versie vindt je hier: http://www.foodfilmfestival.nl
klik op de foto voor een vergroting

Workshop: Bietjes van Betty

Een workshop over de essentie van smaak. Smaak van een product op zich en juist ook hoe je een goede combinatie van verschillende smaken maakt. Workshopleiders Guido en Joris inspireerden om meer vegetarische gerechten op de kaart te krijgen en op creatieve wijze te koken.

Na een klein onderzoekje onder de deelnemers blijkt inderdaad dat er veel wens is naar meer variatie in vega gerechten. Deelnemers Loes & Feline vinden de grootste dooddoener in restaurant gebakken camembert en champignons. Maar met die inspiratie en variatie zit het vandaag wel goed! Guido serveert deze avond een pure spelt uit Sardinie; als ‘ruimdenkende risotto', appel in bladerdeeg en een goddelijke tapenade met pistache olie. Guido hanteert een aantal vuistregels; ‘Proeven, je liefde erin stoppen en aandacht. En houd het vooral simpel, blijf bij de basis.'

Ondanks dat wij denken dat het erg meevalt noemt deelnemer Feline zichzelf een ontzettende zeikerd in de keuken! Ze vind het erg leuk vandaag wat nieuwe idee├źn op te doen. Met haar eigen kinderen die risotto ook wel snot noemen is het soms een uitdaging om groenten te serveren die het hele gezin lust. Ik leer hier dat bloemkool, broccoli en sperziebonen de meest kids proof groenten zijn en zo worden enkele tips uitgewisseld hier aan de keukentafel.

De workshop bietjes van Betty's geeft op een andere manier inzicht in koken. ‘Het gaat er nu met name om hoe je bezig bent met eten. Vergeet eens dat vlees en vis niet altijd de basis moeten vormen van je recepten.' En dan komt al het lekkers voorbij. Verrassend eenvoudig lijken de gerechtjes die steeds met goedkeurende knikjes worden doorgegeven. We proeven gesuikerde caiochioggia bietjes, geroosterde en gekleurde bietjes met sesam en toe een chocoladetaart met een hint van rode biet. Of je nou vegetarisch bent of niet de bietjes van Betty's zijn niet te versmaden!

Ben je ook nieuwsgierig geworden naar de overheerlijke gerechten? Kijk op; www.bettys.nl


Ga terug naar nieuws overzicht


Deel dit nieuws!
blog comments powered by Disqus