Nieuws

Dit is de website van het Food Film Festival 2012. De website van de 2013 versie vindt je hier: http://www.foodfilmfestival.nl
klik op de foto voor een vergroting

Workshop Inmaken en Wecken

De aandacht voor het ambacht leeft op. En de foodsector neemt het voortouw. Van koekenbakker tot kaasmaker, van imker tot visroker. Ambacht is weer cool, zo kopte het Food Inspiration Magazine deze maand en het Food Film Festival is het daar helemaal mee eens.

 

Wecken is simpelweg het conserveren van levensmiddelen. Waar het 100 jaar geleden niet meer dan gebruikelijk was dat je in de zomer heerlijk rood fruit opkookte met suiker om jam te maken en je groenten conserveerde in zuur om gure winters mee door te komen, lijkt wecken nu iets wat alleen je oma nog doet.

Vandaag wordt duidelijk dat niets minder waar is! Biologisch en DIY (do it yourself) is weer helemaal in. Eke Marien van boerenjongens eetwinkel is vandaag spontaan aangeschoven. ‘Veel mensen denken dat wecken ontzettend veel tijd kost maar niets is minder waard. Het enige wat je nodig hebt is een grote pan, verse spullen en een oven of een magnetron. Zo kan je in een paar uurtjes tijd je voorraadkast voor maandenlang vullen. En zeg nou zelf; wat je zelf maakt is toch veel lekkerder!'.

Vandaag maken de deelnemers chutney, sambal, pompoenjam en kimchi; een Koreaanse ingemaakte kool. Een oude gewoonte met nieuwe spannende smaken van over de hele wereld, dat is inmaken en wecken anno 2012.


Ga terug naar nieuws overzicht


Deel dit nieuws!
blog comments powered by Disqus