Nieuws

Dit is de website van het Food Film Festival 2012. De website van de 2013 versie vindt je hier: http://www.foodfilmfestival.nl
klik op de foto voor een vergroting

Het perfecte dessert

Waarom zouden we het lekkerste voor het laatst bewaren? We trappen af met de zoetste workshop: dessert maken met Hidde de Brabander. De banketbakker is populair. En het duurt niet lang om te begrijpen waarom.

Op de tafel staan zakken pure chocolade, aardbeien en suiker rijkelijk uitgestald. ‘Ik sta de hele dag bonbons, taarten, macarons en ijs te maken.’ Voor de vrouwen die aanwezig zijn is Hidde vanzelfsprekend de ideale man. Maar op de workshop zijn net zo goed mannen afgekomen die iets willen leren over het perfecte toetje. 

‘Een dessert maken is in feite niets anders dan componenten bij elkaar brengen. Bedenk voor jezelf wat je lekker vindt en neem dat als uitgangspunt.’ De banketbakker legt de nadruk op het simpel houden. ‘Als je gasten hebt, maak het jezelf makkelijk door iets te maken dat je grotendeels van tevoren kunt maken.’

Een van de ongeschreven regels van de ster dessertmaker is dat ‘iets gebakkens’ onderdeel moet zijn van een dessert. ‘Een net-niet gare brownie die nog een beetje kleffig is, dat vind ik echt lekker.’ Om het gerecht iets meer kracht bij te zetten, laat hij de deelnemers ijs van chili pepers, gemarineerde aardbeien, chocoladesaus en cremeux maken. 

Workshopdeelnemer Ida is fan. Ze is doordeweeks ICT’er, maar leeft zich in haar vrije tijd helemaal uit op taarten, eclairs, macarons en andere zoetigheden. Pasgeleden mocht ze als pop-up baker bij de Tea Bar in Amsterdam haar creaties verkopen. Niet echt een uitdaging voor haar dus, zo’n brownie. ‘Klopt. Maar cremeux heb ik nog nooit gemaakt. En ik vind het heel leuk om te weten wat hem inspireert.’

Tot slot nog een lekkere tip: wees niet zo bang voor room. Want ‘vet is toch gewoon smaak.’ We heart Hidde. 
  


Ga terug naar nieuws overzicht


Deel dit nieuws!




blog comments powered by Disqus