Nieuws

Dit is de website van het Food Film Festival 2012. De website van de 2013 versie vindt je hier: http://www.foodfilmfestival.nl
klik op de foto voor een vergroting

Food Film Festival 2012 officieel van start!

De 2e editie van het Food Film Festival is geopend. In een bomvolle Rabozaal gaven festivaldirecteuren Helen Kranstauber en Joris Lohman het startschot voor een weekend vol voedsel, film en vooral verandering. Want: voedsel gaat de wereld veranderen!

De Youth Food Movement werkt in Nederland al aan deze verandering vanaf 2009. En sinds die tijd heeft ze keihard aan de weg getimmerd. Vooral door gewoon de koe bij de hoorns te pakken en dingen te gaan doen. Het Food Film Festival is het directe resultaat van deze aanpak. En van de gedrevenheid en de enthousiaste inzet van alle vrijwilligers, medewerkers en sympathisanten van de YFM. En dat was te merken. De sfeer aan het Timorplein zat er meteen al goed in aan de start van dit bijzondere weekend. 

Het centrale doel van het festival dit jaar is een herwaardering van voedsel. "We weten wel wat voedsel kost, maar weten niet meer wat het waard is." aldus Joris. Met alle problemen vandien. "Eén miljard mensen eten te veel, terwijl tegelijkertijd één miljard mensen honger lijden." Om nog maar te zwijgen van de een enorme impact van onze manier van voedsel productie op natuur en milieu. Kortom: er moeten dingen veranderen. En voedsel is daar het perfecte middel voor. "Eten heeft namelijk echt met álles te maken." volgens Helen.

Dit jaar, 2012, moet het kantelpunt worden. En de tekenen daarvoor zijn gunstig. Voedsel is immers hot. En wat het FFF betreft is het zeker geen thema waar alleen jongeren zich mee bezig zouden moeten houden. Het gaat iedereen aan. Het Food Film Festival draagt daar op een positieve en constructieve manier aan bij. "We vertellen misschien een groot verhaal, maar we willen vooral laten zien dat iedereen kan bijdragen aan een betere wereld door kleine dingen te doen." Aan het eind van hun opening riepen Helen en Joris dan ook iedereen op om het festival vooral als inspiratie te laten dienen en om zich na het weekend aan te sluiten bij de strijd voor een beter voedselsysteem.

Dat gezegd hebbende begaven de bezoekers van de openingsavond van het FFF zich naar de filmzalen voor de Nederlandse première van de Spaanse film Mugaritz BSO. Deze geweldige film over de combinatie van eten en muziek, vormt het perfecte begin van een avond vol muziek van o.a. de band Koffie en het Jungle by Night Soundsystem. De kop is eraf: op naar een schitterend weekend!  
 


Ga terug naar nieuws overzicht


Deel dit nieuws!
blog comments powered by Disqus