Nieuws

Dit is de website van het Food Film Festival 2012. De website van de 2013 versie vindt je hier: http://www.foodfilmfestival.nl
klik op de foto voor een vergroting

Top chefs starten niet te missen festival restaurant

Het Food Film Festival is van start! Een van de grootste uitdagingen voor het team is het restaurant. Net als vorig jaar weer onder leiding van Joris Bijdendijk, anders dan vorig jaar niet gericht op een uitstekende, maar eenvoudige hap, maar in plaats daarvan op niets minder dan haute cuisine.

Weken van voorbereidingen, reusachtige bestellijsten en heftige discussies komen zojuist samen in een korte, gespannen doorspreek van de gerechten die de chefs gaan serveren. Vorig jaar was aftasten  (zoals je in dit blog van Joris Bijdendijk kunt lezen) dit jaar wordt het top notch. Een uur geleden sprak chef Joris Bijdendijk zijn bijzonder jonge, maar - met namen als Oliver Rowe (UK) en Leandro Minifred (BRA - o zo talentvolle) crew toe. Een verslag:


Diep geconcentreerd staat Joris over zijn ingrediĆ«nten heen gebogen. Na een onbewust bevestigend knikje, maakt hij razendsnel een bordje op terwijl hij de namen van de ingrediĆ«nten uitroept: 'in houtskool gepofte biet; ingekookt bietensap met sinaasappel, gerookte olie, home made piccalilly...' Plots klinkt er een alarm alsof er een nucleaire raket gelanceerd gaat worden, waarop Joris gerouteerd de oven open trekt. Een ovenschaal gevuld met kleine witte bolletjes in plastic zakjes wordt uit een stomende oven getrokken. 'Geporcheerde Freiland-eitjes', fluistert Samuel Levie, verantwoordelijk voor de organisatie van de keuken en de afgelopen dagen gedane mise en place, mij toe. 'Een stuk of 350! Eitje openbreken, netjes in een zakje, dichtbinden. Wat een klus.' En zo zijn er tientallen klussen. 

Het menu is dit jaar anders dan vorig jaar: toen bestond het uit kleine, fijne gerechtjes waarmee naar hartenlust kon worden gecombineerd. Dit jaar bestaat de keuze uit voor-, hoofd-, of nagerecht, maar eigenlijk is er maar één keuze: drie fantastische gangen voor maar 25 euro. Kijk hieronder het menu (klik er op voor een vergroting of download pdf hier) en zorg dat je dit unieke, drie daagse toprestaurant niet mist. Dit is pure klasse voor weinig geld. We zijn morgen open vanaf 12 uur 's middags!


Ga terug naar nieuws overzicht


Deel dit nieuws!
blog comments powered by Disqus