filosofie

Dit is de website van het Food Film Festival 2012. De website van de 2013 versie vindt je hier: http://www.foodfilmfestival.nl
Vanuit de Youth Food Movement inspireren we mensen om bewuste keuzes te maken over wat er op hun bord belandt. Ook de chefs zijn uitgedaagd om een menu te koken dat good, clean en fair is. 


Vers
Het aller belangrijkste uitgangspunt voor de FFF keuken is uiteraard dat alles zelfgemaakt is. We werken alleen met natuurlijke producten en halffabricaten worden net als luiaards de keuken uitgetrapt. Zelfs het brood wordt dagelijks door het Vlaamsch Broodhuys vers gebakken. 



Weinig vlees
We zijn ons ervan bewust dat we met zijn allen minder vlees en vis moeten gaan eten voor een betere wereld. We hebben ervoor gekozen om niet een geheel vleesloos menu te koken, maar we hebben wel veel groente gerechten op de kaart. 



Lokaal 
Een van de uitdagingen was om zoveel mogelijk lokaal en in het seizoen te koken. In maart is dit niet altijd even makkelijk in Nederland. Toch geloven we dat we een spannend menu hebben weten samen te stellen met 80% producten die lokaal zijn gesourced.