Food Film Festival

Your Food Movement Studio K 18, 19 & 20 maart 2010
Dit is de website van het Food Film Festival 2011. De website van de 2012 versie vind je hier: Food Film Festival 2012
Ga pagina terug

Koken met Sterrenchefs

Koken met Sterrenchefs

Benjamin Darnaud, Gilbert Kolff en Joris Bijdendijk | 90 min
zaterdag 19 maart 19:15

Geïnspireerd door de films El Bulli en De smaak van de ziel biedt het Food Film Festival je de kans om te leren koken met jonge chefs die allemaal werken in sterrenrestaurants:

Gilbert Kolff heeft onder andere gewerkt bij topzaken als Comer├ž 24 (1 ster) in Barcelona en bij restaurant Mugaritz (2 sterren) in het culinaire Spaanse Baskenland. Hij neemt je mee in het geheim van de keuken, zonder opsmuk, maar wel zeer verfijnd en met oog voor details en pure smaken.

Joris Bijdendijk is een veelbelovende en zeer gedreven jonge chef die zich even uit de ferme Franse greep heeft kunnen losworstelen om het Food Film Festival nog het een en ander bij te brengen over koken op top niveau. Hij werkte onder andere bij Ron Blaauw (Paardenburg & Palazzo) en op dit moment werkzaam bij Le Jardin des Sens (2sterren) in Montpellier wat gerund wordt door de beroemde broers Jacques en Laurent Pourcel.

Benjamin Darnaud:  Deze jonge chef uit Parijs werkte in sterrenkeukens bij Thierry Marx en Michel Bras en organiseert op dit moment Chef's Congress Omnivore. Benjamin is ook bekend vanwege zijn kookprogramma's op TV voor kinderen en hij schreef zijn eigen kookboek (Benjamin Darnaud, Recettes en Direct). Bij de Youth Food Movement wordt hij geroemd om zijn geweldige smaakgevoel en creativiteit.

Tijdens de workshop Koken met Sterrenchefs gaan deze jonge honden van de haute-cuisine met jou een creatief culinair hoogstandje maken. Alle chefs houden er een nieuwe manier van koken op na: meer op de natuur gericht. Dus wel moleculair koken, maar niet met vloeibare stikstof. Maar natuurlijk nog wel een spectaculair feest op het bord. Om alvast een tipje van de sluier op te lichten: de chefs brainstormen over een gang gebaseerd op aardappel waarin gebruik gemaakt wordt van 'eetbare klei'. En dan ook nog een dessert waarin badschuim de boventoon voert. Badschuim? Ja, dat kan en het wordt nog lekker ook. Sterrenwaardig lekker...

De film El Bulli is aansluitend aan deze workshop te zien in SK/1.

Meld je hier aan voor dit event op facebook!