Food Film Festival

Your Food Movement Studio K 18, 19 & 20 maart 2010
Dit is de website van het Food Film Festival 2011. De website van de 2012 versie vind je hier: Food Film Festival 2012
Ga pagina terug

Koken met Vergeten Groenten

Koken met Vergeten Groenten

Yolanda van der Jagt | 75 min
zaterdag 19 maart 15:45

Tijdens de workshop Koken met vergeten groente leer je daadwerkelijk dat: koken met vergeten groenten. Dat betekent dus niet de prei die je bij de groenteboer had moeten halen, maar vergeten bent. Het betekent dat je de schorseneren van dat ene biostalletje nu eens niet alleen gebruikt worden om er uit je heel bewust van huis meegenomen eco-tas over de markt scharrelt. Nee, u gaat ze éten! En het wordt lékker! En daardoor zal er een hele wereld aan de meest fantastische groenten voor u opengaan, want er is meer te eten dan wij gewend zijn. Veel en veel meer.

De cursus Koken met vergeten groente wordt gegeven door Yolanda van der Jagt, die kookte met Jamie Oliver Alice Waters en onder andere het boek Hollandse Kramen over Hollandse groenten schreef. De groenten worden geleverd door Han de Kroon, eigenaar van Horeca Vers en co-auteur van naslagwerk Onvergetelijke groenten, verplichte kost voor iedereen die zijn lesje nog niet geleerd heeft na deze geweldig gezonde workshop.

Deze workshop is geïnspireerd door de film Eeuwige Moes die vooraf te zien is. Daarin wordt Ruurd Walrecht gevolgd tijdens zijn levenswerk: het behouden van zoveel mogelijk eetbare planten in een soort 'Groene Ark'. Want sommige groenten zijn dusdanig in de vergetelheid geraakt, dat ze ernstig bedreigd worden. Maar het is wel voedsel dat zeer geschikt is voor mensen. En hoe kan verkopen aan toekomstige generaties verkopen dat je een eetbare plant die zij wellicht hard nodig zullen hebben, hebt laten uitsterven?

Meld je hier aan voor dit event op facebook!