Food Film Festival

Your Food Movement Studio K 18, 19 & 20 maart 2010
Dit is de website van het Food Film Festival 2011. De website van de 2012 versie vind je hier: Food Film Festival 2012
Ga pagina terug

Masterclass Wijn met Harold Hamersma

Masterclass Wijn met Harold Hamersma

Harold Hamersma | 60 min

Nederlands

zondag 20 maart 16:00

Een goede wijn-spijs combinatie kan zowel de wijn als de maaltijd naar een hoger niveau tillen. Maar er is ook veel slechte wijn op de markt. Wat is een goede? Het begint allemaal met goed en bewust proeven. In deze workshop leert wijnschrijver Harold Hamersma je proeven en genieten van heerlijke wijnen uit de Oude- en Nieuwe Wereld. De film Bottle Shock die vlak voor deze masterclass te zien is, vormde de inspiratie voor deze workshop.

Bottle Shock gaat over de opkomst van de Californische wijn die is terug te voeren naar een historisch moment voor de wijnwereld. Bij een blinde proeverij in Parijs kozen Franse wijnexperts Californische wijnen als beste en niet de Franse. Vanaf dat wijnwereldschokkende moment hoefden goede wijnen ineens niet meer uit de landen van de ‘Oude Wereld’ te komen. De wijnen uit Californië, Argentinië, Chili, Zuid-Afrika, Australië en Nieuw-Zeeland - de ‘Nieuwe Wereld’ wijnen – konden ineens ook lekker zijn. De gebeurtenis staat bekend als 'the Judgment of Paris' en het heeft de toch al kwetsbare trots van de Fransen aardig wat tijd gekost om er overheen te komen.

De Masterclass wijn begint vrijwel direct na Bottle Shock. Harold Hamersma zal om te beginnen uitleggen wat de ‘flagrante verschillen tussen de Oude- en Nieuwe Wereldwijnen’ inhouden en aan de hand daarvan verklaren hoe die laatste in korte tijd zeer populair kunnen worden. Reuze leuk en interessant, natuurlijk. Maar bovenal is er het een uitgelezen moment om onder meer dan ervaren begeleiding je eens goed te verdiepen in het proeven van een speciale selectie heerlijke wijnen.

Meld je hier aan voor dit event op facebook!