Food Film Festival

Your Food Movement Studio K 18, 19 & 20 maart 2010
Dit is de website van het Food Film Festival 2011. De website van de 2012 versie vind je hier: Food Film Festival 2012
Ga pagina terug

Een belangrijk streven van het Food Film Festival is dat mensen bewuster met voedsel omgaan. Een van de belangrijkste manieren waarop dat kan, is door er om te beginnen meer plezier aan te beleven. Daarom zijn er zeven zeer bijzondere en eenmalige workshops met eveneens zeer bijzondere workshopleiders. De onderwerpen van de workshops zijn geïnspireerd door een aantal films die zijn geselecteerd voor het Food Film Festival, in de beschrijving lees je welke. Films en bijbehorende workshops kunnen apart worden bezocht, maar het valt aan te raden om echt ín een onderwerp te duiken en beide mee te maken. Let in dat geval wel op: er zijn maar een beperkt aantal plaatsen voor de workshops en op = op.


Ambachtelijke worst maken

Jiri Brandt & Geert van Wersch | 75 min
zaterdag 19 maart 17:30

Tijdens de kabinetsformatie refereerde Rutte een aantal keer naar het feit dat niemand het leuk vindt om te zien hoe worst gemaakt wordt. ONZIN!! De heren van Brandt & Levie zullen u laten zien dat worst maken iets is dat absoluut wel in de openbaarheid kan. En het resultaat is o zo fijn...

Become a King of Pastry

Mark Schimmel | 60 min
zaterdag 19 maart 14:00

De film Kings of Pastry gaat over banketbakkers die willen toetreden tot een select gezelschap van een soort elite afdeling onder hun vakbroeders. Omdat gebak behalve lekker, ook heel creatief is én omdat patisserie voor veel mensen onbekend terrein is, organiseert het Food Film Festival deze workshop.

Eat & Meet Arabia

Merijn Tol & Nadia Zerouali | 90 min
zondag 20 maart 13:00

Welkom bij een culinaire ontdekkingstocht door de Arabische Mediterrane wereld. Een wereld voor duizend-en-één sprookjesachtige mezze´s (kleine gerechtjes) verrijkt met frisse kruiden, onbekende smaakmakers en alles van het Turkse winkeltje bij u om de hoek waarvan u nooit wist wat het was. Kom naar deze workshop, en leer koken als een Arabische keukenprinses of -prins!

Koken met Bijvangst

DP Arkenbout | 90 min
zondag 20 maart 18:00

Onbekend maakt onbemind: mensen houden van vis, maar alleen van vis die ze kennen. En dat is hartstikke zonde, want veel bijvangst levert zo weinig op dat vissers het weer overboord moeten zetten. In een tijd waarin wetenschappers de alarmklok over de visstand luiden, moet je als viseter daarom open staan voor nieuwe ideeën en nieuwe soorten. Kom daarom leren vis bereiden en ouderwets smullen met onze favoriete vrolijke vischef DP Arkenbout die laat zien dat bijvangst net zo lekker is.

Koken met Sterrenchefs

Benjamin Darnaud, Gilbert Kolff en Joris Bijdendijk | 90 min
zaterdag 19 maart 19:15

Altijd al eens een gerecht willen maken zoals dat gebeurt in een echt sterrenrestaurant? De jonge chefs die deze workshop geven werken allemaal in sterrenrestaurants. Ze bevinden zich midden in de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van haute-cuisine. Een niet te missen mogelijkheid om een fenomenale gang op tafel te leren zetten.

Koken met Vergeten Groenten

Yolanda van der Jagt | 75 min
zaterdag 19 maart 15:45

Weet u nog waar u was toen vergeten groenten ineens hip werden? En denkt u er nog wel eens aan als u toch maar gewoon sperzieboontjes koopt? Dan is hier voor u de oplossing. Een workshop die u leert wat u moet doen met illustere namen als haverwortel en kardoen.

Masterclass Wijn met Harold Hamersma

Harold Hamersma | 60 min
zondag 20 maart 16:00

Bij een goede maaltijd hoort een goede wijn. Maar wat is eigenlijk een goede wijn? En wat is het verschil tussen wijnen uit verschillende landen? Wijnschrijver Harold Hamersma brengt je in deze workshop bij wat de opvallendste verschillen zijn tussen de klassieke wijnen uit Frankrijk en de uitdagers uit de Nieuwe Wereld.