Food Film Festival

Your Food Movement Studio K 18, 19 & 20 maart 2010
Dit is de website van het Food Film Festival 2011. De website van de 2012 versie vind je hier: Food Film Festival 2012
Ga pagina terug

Leven met minder (NL SHORTS)

Ga pagina terug

Leven met minder <b> (NL SHORTS) </b>

Leven met minder (NL SHORTS)

Documentaire | Isabel Meloen | Nederland | 2010 | 18 min

Nederlands | geen ondertiteling

Voorstelling 1: zaterdag 19, 17.30 in SK/1
Voorstelling 2: zondag 20, 20.00 in SK/2

De korte documentaire Leven met minder schetst een drietal portretten van mensen die Рvanwege hun levensovertuiging en hun gewoontes Рdrastische maartregelen in hun voedselconsumptie hebben genomen. We ontmoeten twee roeiers die vanwege hun sportcarri̬re op het hoogste niveau enorm op hun voeding moeten letten. We zien een vrouw die een biologische boerderij runt en zelf alleen nog biologisch eet. En twee dumpster divers die hebben besloten uit protest tegen de ongelofelijke verspilling alleen nog maar weggegooid Рmaar nog uitstekend Рvoedsel te eten.

Veel mensen zou dit te ver gaan: je hele leven omgooien om in topvorm te komen, alleen nog natuurproducten eten of alleen nog voedsel eten dat anderen hebben weggegooid. De filmmaakster spreekt dan ook van ‘het excessief zoeken naar minder’. Dat lijkt een misschien een paradox, maar dat is het niet. De film laat vooral goed zien hoeveel overtuiging er ten grondslag moet liggen aan een beslissing om je voedingspatroon te veranderen. Waarschijnlijk hebben heel veel mensen op hun jaarlijkse lijstje van goede voornemens staan dat ze gezonder willen eten, in een betere fysieke vorm willen komen of minder willen verspillen. Wat dat aangaat biedt deze film inspiratie; de mensen erin zijn extreme voorbeelden, maar ze zijn wel geslaagd in hun voornemens.

Leven met minder is te zien als onderdeel van NL SHORTS en wordt samen met Oma Albers, één boon en Basilicum & Brandnetels in een voorstelling vertoond.

Meld je hier aan voor dit event op facebook!

Voorstelling zaterdag:Voortstelling zondag: