Food Film Festival

Your Food Movement Studio K 18, 19 & 20 maart 2010
Dit is de website van het Food Film Festival 2011. De website van de 2012 versie vind je hier: Food Film Festival 2012
Ga pagina terug

Oma Albers, één boon (NL SHORTS)

Ga pagina terug

Oma Albers, één boon <b> (NL SHORTS) </b>

Oma Albers, één boon (NL SHORTS)

Documentaire | Niels Albers | Nederland | 2010 | 24 min

Nederlands | geen ondertiteling

Voorstelling 1: zaterdag 19, 17.30 in SK/1
Voorstelling 2: zondag 20, 20.00 in SK/2

De oma van filmmaker Niels Albers heeft in de oorlog in een Jappenkamp gezeten. Zij vertelde hem toen hij nog klein was ooit een verhaal over een boon die ze had gevonden. Ze vertelde dat ze zo lang als ze kon op die boon zoog: dat was heerlijk. De jonge Niels snapte er niet al te veel van – hij moest zijn hele bord nog leegeten. Nu Niels een jonge filmmaker is, besluit hij zijn oma te vragen naar die ene boon.

In Oma Albers, één boon vertelt oma een emotioneel maar ook feitelijk over honger. Échte honger: de mensonterende honger die ook zo duidelijk naar voren komt in Hunger. Het is lastig voor te stellen dat nog maar een of twee generaties voor de onze Nederlanders op zo'n manier honger hebben geleden. Maar het is misschien nog lastiger voor te stellen dat tegenwoordig nog steeds één op de zes mensen honger lijdt.

Oma Albers, één boon is te zien als onderdeel van NL SHORTS, een serie korte films van jonge Nederlandse filmmakers, en wordt samen met Leven met minder en Basilicum & Brandnetels in een voorstelling vertoond.

Meld je hier aan voor dit event op facebook!

Voorstelling zaterdag:Voorstelling zondag: