Food Film Festival

Your Food Movement Studio K 18, 19 & 20 maart 2010
Dit is de website van het Food Film Festival 2011. De website van de 2012 versie vind je hier: Food Film Festival 2012
Ga pagina terug

Basilicum & Brandnetels (NL SHORTS)

Ga pagina terug

Basilicum & Brandnetels <b> (NL SHORTS) </b>

Basilicum & Brandnetels (NL SHORTS)

Speelfilm | Leyla Everaers | Nederland | 2007 | 24 min

Nederlands | geen ondertiteling

Voorstelling 1: zaterdag 19, 17.30 in SK/1
Voorstelling 2: zondag 20, 20.00 in SK/2

Korte afstudeerspeelfilm van Leyla Everaers. Sylvia Hoeks speelt de jonge Julie, die in een dorpje waar de tijd stil is blijven staan met haar moeder een eethuis runt. De gerechten die ze serveert zijn huiselijk en geweldig lekker – met liefde verzamelde ingrediĆ«nten worden door Julie met hulp van haar grote receptenplakboek tot heerlijke maaltijden gekookt. Het leven is mooi en gemakkelijk, tot haar lang verdwenen vader plotseling opduikt. Hij is eveneens kok, maar dan in een kamp van milieuactivisten. Zijn aanwezigheid verstoort het leven van de koppige Julie danig. En wat heeft hij te maken met Julies geliefde receptenplakboek?

Basilicum & Brandnetels is prachtig gefilmd. Niet alleen is het Limburgse dorpje bijna sprookjesachtig knus, vooral ook het eten wordt liefdevol in beeld gebracht. Als een zeventiende-eeuws stilleven dat de rijkdom van het leven moet verbeelden. Je kunt het bijna ruiken.

Basilicum & Brandnetels is te zien als onderdeel van NL SHORTS, een serie korte films van jonge Nederlandse filmmakers, en wordt samen met Oma Albers, één boon en Leven met minder in een voorstelling vertoond.

Meld je hier aan voor dit event op facebook!

Voorstelling zaterdag
Voorstelling zondag