Food Film Festival

Your Food Movement Studio K 18, 19 & 20 maart 2010
Dit is de website van het Food Film Festival 2011. De website van de 2012 versie vind je hier: Food Film Festival 2012
Ga pagina terug

Bottle Shock

Ga pagina terug

Bottle Shock

Bottle Shock

Speelfilm | Randall Miller | VS | 2008 | 110 min

Engels | Nederlands ondertiteld

zondag 20 maart 13:30
Zaal: SK/1

Bottle shock volgt de belevenissen van wijnmaker Jim Barrett (Bill Pullman) die zijn wijngaard Chateau Montelena in Napa, Californië, probeert gerespecteerd en winstgevend te maken. Hij vindt zijn onbezorgde zoon Bo (Chris Pine) maar een luie dondersteen, maar Bo weet meer van wijn en de wereld dan zijn vader denkt. Als de stijve Brit Steven Spurrier (Alan Rickman) in de Napa vallei verschijnt op zoek naar ‘goede wijn’, ziet Bo grote kansen voor zijn vaders Chardonnay.

Aan de andere kant van de oceaan had Spurrier als wijnverkopende Brit in Parijs net als Jim Barrett te maken met vooroordelen jegens zijn nationaliteit. Want welke zichzelf respecterende Fransman koopt er nu wijn bij een Engelsman? De blinde proeverij tussen Franse en Californische wijnen die hij had bedacht was tot op zekere hoogte dan ook bedoeld om de reputatie van de Franse wijnen nogmaals te bevestigen. Daarmee hoopte Spurrier zijn positie in de snobistische wijnelite te versterken. Het onverwachte resultaat van de proeverij zette de wijnwereld echter op zijn kop en bevestigde vooral het vooroordeel van de arrogante Fransman. Bottle Shock is een op feiten gebaseerde speelfilm die de aanloop naar historische proeverij die bekend zou worden als 'the judgment of Paris' laat zien.

Wat die proeverij misschien nog het meeste bevestigde, is het oude spreekwoord ‘over smaak valt niet te twisten’. Daarmee wordt natuurlijk bedoeld dat je er beter niet over kunt twisten; smaken verschillen immers. Maar dat over smaak heel goed (en plezierig!) te twisten valt, zal onder andere blijken uit de proeverij die Harold Hamersma met de echte Franse en Californische wijnen op het Food Film Festival zal geven.

Meld je hier aan voor dit event op facebook!

Kaarten voor de filmKaarten voor de bijbehorende wijnworkshop met Harold Hamersma

Trailer