Food Film Festival

Your Food Movement Studio K 18, 19 & 20 maart 2010
Dit is de website van het Food Film Festival 2011. De website van de 2012 versie vind je hier: Food Film Festival 2012
Ga pagina terug

Under the Green Sun

Ga pagina terug

Under the Green Sun

Under the Green Sun

Documentaire | Chantal Lasbat | Frankrijk | 2009 | 52 min

Engels gesproken | Geen ondertiteling

zondag 20 maart 20:30
Zaal: SK/1

Zoals milieuadviseur en -advocaat James Gustave Speth in Under the green sun zegt: ‘je hoeft geen genie te zijn om in te zien dat je niet altijd maar groter kunt groeien.' Een dame met een bandana die in een vuilcontainer staat is het roerend met hem eens: ‘We leven in een eindige wereld, je kunt dus niet oneindig geld verdienen en consumeren. Dat kan gewoon niet.’


Under the green sun gaat over de steeds groeiende groep mensen die zich een levenshouding aanmeten die getypeerd kan worden als voluntary simplicity: het inzicht dat je consumptiepatroon inrichten naar wat je nodig hebt in plaats van naar wat je wilt hebben een bijzonder goedkope en milieubewuste keuze is en vooral ook een bijzonder louterende werkt. Door zelf wat groente te verbouwen en dat te delen met je buren, voelen veel mensen zich meer in contact met de natuur en meer sociaal gewaardeerd.

In Under the green sun zien we verschillende groepjes mensen die met kleinschalige, zelforganiserende, sociale projecten projecten hun directe leefomgeving proberen te verbeteren. Van de Freegans – waartoe ook de eerder genoemde dame met de bandana toe behoort – die er in New York op uit trekken om zoveel mogelijk nog goed voedsel uit vuilnisbakken te halen, tot zelfvoorzienende levensgenieters op het platteland van Californië. Under the green sun geeft een inkijk in de nieuwe culturele realiteit en mensen die daar nu al hun leven naar inrichten. Nu nog idealistisch en alternatief, maar uiteindelijk realistischer dan je verwacht.

Meld je hier aan voor dit event op facebook!