Food Film Festival

Your Food Movement Studio K 18, 19 & 20 maart 2010
Dit is de website van het Food Film Festival 2011. De website van de 2012 versie vind je hier: Food Film Festival 2012
Ga pagina terug

Hieronder vind je de events die het Food Film Festival presenteert. Ze zijn allemaal gratis te bezoeken, want het Food Film Festival wil niet dat geld een obstakel vormt op deweg naar een duurzamer voedselsysteem. Soms loopt die weg langs een college van iemand die veel onderzoek deed naar de hedendaagse manier van voedselproduceren, soms langs een goed debat over de toekomst van voedsereclames of de massaconsumptie van vlees. Soms moet je luisteren naar wijze woorden van iemand die als Vandana Shiva, maar soms moet je ook gewoon even een quiz spelen, naar kunst kijken of gewoon als van ouds: proeven!


(G)advertentie

60 min
zaterdag 19 maart 13:00 | SK3

Niets is meer wat het lijkt. Vanuit deze gedachte is op de populaire blog Foodlog het idee ontstaan een serie (web)filmpjes te ontwikkelen waarin wordt ingegaan op het waarheidsgehalte van voedselcommercials op televisie.

Ambachtelijke Markt

300 min
zaterdag 19 maart 11:00

Als je op zaterdag na een fijne food film even een luchtje wil scheppen, kan je dit gelijk combineren met een kijkje op onze Ambachtelijke Markt. We hebben namelijk speciaal voor onze bezoekers en buurtbewoners een kleine ambachtelijke markt opgebouwd op het terras van Studio K. De markt staat er van 11:00 tot 16:00.

College van Teun van de Keuken

90 min
zondag 20 maart 13:00

Televisiemaker Teun van de Keuken, bekend van de Keuringsdienst van Waarde en Tony's Chocolonely en momenteel bezig met het tweede seizoen van de Slag om Brussel, onderzoekt op het Food Film Festival de rol van eten in de Nederlandse cultuur.

Expositie: Stills & Structures

Mieke Cuppen en Linde Freya | 18-19-20 maart

Tijdens het Food Film Festival zijn niet alleen films over eten te zien. Ontwerpers Mieke Cuppen en Linde Freya presenteren er het hele weekend lang de expositie "Stills & Structures; een interpretatie van glaswerk en vreemd voedsel". Een fotoserie over voedsel op de grens van design en kunst .

Food & Film quiz

Helen Westerik en Louise Fresco | 60 min
zaterdag 19 maart 19:45

De leukste en lekkerste quiz van het jaar! Verzamel al je vrienden, vorm een team en strijd mee in deze bijzondere quiz. Quizmasters Helen Westerik en Louise Fresco zijn er alles aan gelegen je de moeilijkste vragen voor te leggen. Dus haal alle foodies en filmfanaten van stal! Aanmelden kan vanaf 17 februari

Het grote VLEES debat

Debatleider Ruben Maes (&Maes), vele gasten. | 90 min
zaterdag 19 maart 16:00

De productie en consumptie van dierlijke eiwitten brengen grote problemen voor mens, dier en milieu met zich mee. Steeds meer mensen en experts zijn
het erover eens: er zal op termijn iets moeten veranderen in de weg die vlees aflegt van boer tot bord. Tijdens het Grote VLEES debat discussiƫren jonge professionals uit de vleesproductieketen met opiniemakers en het publiek om de toekomst van vlees te onderzoeken.

Keynote Spreker: Vandana Shiva

60 min
zondag 20 maart 20:30 | SK3

Vandana Shiva, voedselactiviste, winaar van de Right Livelihood Award (de 'alternatieve Nobelprijs') en door Time Magazine uitgeroepen tot 'Environmental Hero' sluit het Food Film Festival af met een inspirerende key-note. Het is pas de tweede keer dat zij in Nederland komt spreken.

KIDS!

Fleur, Jitske en Nienke | 120 min
zondag 20 maart 15:00 | SK/3

Denk jij dat je kunt proeven wat je eet zonder te kijken? Fleur, Jitske en Nienke hebben een heel spannend smaak-avontuur voor je bedacht. Maar je moet eerst een blinddoek voor, anders kan je het avontuur niet beginnen. Durf jij?