Food Film Festival

Your Food Movement Studio K 18, 19 & 20 maart 2010
Dit is de website van het Food Film Festival 2011. De website van de 2012 versie vind je hier: Food Film Festival 2012
Ga pagina terug

Stem op 2 maart met je vork lunch mee met YFM & FFF

  Stem op 2 maart met je vork lunch mee met YFM & FFF

Op de Provinciale Statenverkiezingen van 2 maart wordt de Amsterdamse kiezers gevraagd een tweede stem uit te brengen. Niet een stiekeme stem voor of tegen Rutte, maar een stem voor of tegen misstanden in onze voedselindustrie. Kom ook, stem en eet mee!

Tijdens de Vote with your fork actie van de Youth Food Movement kan je niet met stembiljetten maar met houten vorkjes stemmen voor een duurzaam voedselsysteem. Want in de praktijk stemt iedereen namelijk elke dag met de vork. Door producten wel of niet te kopen kunnen consumenten gezamenlijk de voedselindustrie veranderen. Het Food Film Festival en de Youth Food Movement willen mensen met deze actie bewust maken van hun macht en hen aanmoedigen hun dagelijkse consumptiekeuzes bewust te maken. Komt allen, stem met je stemvork en schuif aan bij de duurzame lunch!

Het Spui omgetoverd tot duurzame openlucht picknick
Op woensdag 2 maart a.s. staat er om 12.00 uur op het Spui in Amsterdam een stemlokaal van het Food Film Festival. Leden van de Youth Food Movement, steunbetuigers en kiezers verzamelen zich op het Spui om daar hun tweede stem uit te brengen. De vork waarmee kiezers stemmen is tevens een gratis duurzame lunch waard. Na het inleveren van de vork picknicken kiezers samen op het Spui. De lunch wordt verzorgd door de Youth Food Movement.

Over de Youth Food Movement
Het Food Film Festival is een initiatief van de Youth Food Movement. De YFM is een netwerk van jonge producenten en consumenten met verschillende achtergronden. Studenten, boeren, tuinders, koks en retailers die met elkaar de voedselproductie en -consumptie willen veranderen. YFM Nederland biedt deze jongeren een platform voor kennis uitwisseling, het opbouwen van een netwerk en het versterken van het draagvlak voor duurzame voedselproductie en -consumptie. YFM is een internationale beweging die is opgericht in 2007 op de principes van Slow Food, de Nederlandse vereniging bestaat sinds juli 2009.

Bekijk meer foto's op Flickr Deel via Hyves


Reageren