Food Film Festival

Your Food Movement Studio K 18, 19 & 20 maart 2010
Dit is de website van het Food Film Festival 2011. De website van de 2012 versie vind je hier: Food Film Festival 2012
Ga pagina terug

Louise Fresco en Helen Westerik presenteren Food & Filmquiz tijdens FFF

  Louise Fresco en Helen Westerik presenteren Food & Filmquiz tijdens FFF

Dit keer geen college over wereldvoedselproblematiek of een pleidooi voor nieuwe spijswetten. Louise Fresco is naast hoogleraar duurzame ontwikkeling aan de UvA, voedselexpert en auteur, namelijk ook een enorme filmfanaat. 

Dit keer geen college over wereldvoedselproblematiek of een pleidooi voor nieuwe spijswetten. Louise Fresco is naast hoogleraar duurzame ontwikkeling aan de UvA, voedselexpert en auteur, namelijk ook een enorme filmfanaat. En in die hoedanigheid  treedt ze op tijdens het Food Film Festival. Samen met filmkenner, schrijfster en vriendin Helen Westerik presteert Lousie Fresco namelijk  de Food & Filmquiz. Want hoeveel films gaan er wel niet over eten?Tientallen, honderden, misschien wel meer. Je kunt je beter afvragen in hoeveel films er niet gegeten wordt. En dat blijken er maar enkelen te zijn, zegt Westerik. Eten is dus zo verweven met filmmaken dat er bijna geen film is waarin absoluut niet gegeten wordt of waarin er helemaal niet over wordt gesproken.  

Fresco en Westerik organiseerden al twee keer de succesvolle Film & Food reeks in het Filmmuseum. Daarin behandelden in een korte lezing de rol van eten in een goede speelfilm om vervolgens de film te vertonen. De reeks werd vergezeld van het mooie boek Verraad, Verleiding en Verzoening waarin meer dan 20 films zijn geanalyseerd op hun food-gehalte. Het boekje is een must voor eet- en filmliefhebbers. Het bevat prachtige analyses van films als Goodfellas (pastasaus!), Fried Green Tomatoes en Chunking Express. Dit jaar zal een derde reeks Food & Film van start gaan.  

De Food & Film quiz op het Food Film Festival is bedoeld voor de echte filmfreaks en foodies onder ons. Fresco en Westerik onderzochten namelijk meer dan honderd films en zullen niet schromen je de moeilijkste vragen te voor te schotelen. De quiz wordt gespeeld in teams. Inschrijven voor de quiz kan vanaf 17 februari. Hou voor meer informatie de website in de gaten. Louise Fresco geeft ook gastcolleges tijdens de YFM Academie, een lesprogramma voor jonge professionals in de horeca, landbouw- en voedselsector. De YFM Academie 2011 gaat eind januari van start.

Foto: Pastasaus in Goodfellas

Bekijk meer foto's op Flickr Deel via Hyves


Reageren